Zelenszkij: Ha Putyin meghal, vége a háborúnak

háború
2022 december 13., 06:21
comments 13

„Borzasztóak az autoriter rendszerek, és nagyon kockázatosak, mert minden egyetlen emberen múlik. Úgyhogy amikor a vezető távozik, az intézmények is leállnak. Ez történt a Szovjetunióban” - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a David Lettermannek adott interjújában.

Ez alapján úgy gondolja, ha Vlagyimir Putyin meghalna, az ukrajnai háború is véget érne.

photo_camera Volodimir Zelenszkij Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Saját jövőjéről azt mondta, addig maradna elnök, amíg meg nem nyerik a háborút. Egyéb politikai tervei nincsenek. „Nem is gondolkozom ezen. Őszinte leszek: nagyon szeretnék elmenni a tengerre, és inni egy sört.”

A teljes beszélgetést a Netflixen lehet megnézni. (Kyiv Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.