Eltemették Csapó Gábort

GYÁSZ
2022 december 14., 19:08
comments 2

A Farkasréti Temetőben eltemették a november 27-én 72 évesen meghalt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót.

Csapó Gábor ravatala a Farkasréti temetőben 2022. december 14-én.
photo_camera Csapó Gábor ravatala a Farkasréti temetőben 2022. december 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A vízilabdás társadalom nevében a korábbi vasasos csapattárs, Faragó Tamás búcsúzott tőle, az olimpiai közösséget képviselve pedig Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tartott gyászbeszédet.

Csapó Gábor (sportági becenevén Dudi) 1970-ben került a válogatottba, és a nemzeti csapat kulcsemberének számított: 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett válogatottnak is.

Presser Gábor zenész Csapó Gábor temetésén a Farkasréti Temetőben 2022. december 14-én.
photo_camera Presser Gábor zenész Csapó Gábor temetésén a Farkasréti Temetőben 2022. december 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott. Rendíthetetlen oszlopa volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.