Amint lehet, újra kosarazni szeretne a WNBA-ben az orosz fogságból szabadult Brittney Griner

külföld
2022 december 17., 07:04

Brittney Griner amerikai kosárlabdázó közel tíz hónapot töltött börtönben Oroszországban, ahonnan egy fogolycsere során szabadították ki. Eddig egy texasi klinikán kezelték, de péntek este elhagyhatta az intézményt, amit egy Instagram-posztban jelentett be.

"Szándékomban áll a WNBA Phoenix Mercury csapatában kosárlabdázni ebben a szezonban, és alig várom, hogy hamarosan személyesen is köszönetet mondhassak azoknak, akik kiálltak értem” – írta Brittney Griner. A kosaras külön köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnöknek, amiért hazajuttatta őt. Grinert múlt csütörtökön engedték szabadon, cserébe az Egyesült Államokban húsz év börtönre ítélt orosz fegyvercsempészért, Viktor Butért.

Grinert azért ítélték el Oroszországban, mert amikor megérkezett a Seremetyevo repülőtérre, ahonnan a Jekatyerinburg csapatához utazott volna tovább, az orosz hatóságok egy grammnál is kevesebb hasisolajat találtak nála, amit orvosi célokkal írtak fel neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.