„Te ezért még bemész dolgozni?” – kérdezte portugál kollégája egy magyar pedagógustól, amikor meghallotta, mennyit keres

oktatás
2022 december 17., 7:51
comments 7

A DW Magyar egy lisszaboni magyar édesanyával és két olyan magyar pedagógussal interjúzott, akik Portugáliában is dolgoztak, így belülről is ismerik az ottani közoktatást. A portugál iskolarendszert sokan emlegetik példaként a magyar oktatás reformjához, mivel az ottani közoktatás hasonló problémákkal küzdött a reformok előtt, mint a magyar most.

A DW Magyar stábja néhány hete egy portugál iskolában is forgatott, és számos nézői levelet kaptak ott élő magyaroktól. Végül hárman egyeztek bele, hogy interjú formájában is megosszák tapasztalataikat. Elmondták, ők miben látják a portugál közoktatás sikerét, illetve hogy az ottani iskolareform mely elemei látják alkalmazhatónak a magyar oktatási rendszerre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt