„Te ezért még bemész dolgozni?” – kérdezte portugál kollégája egy magyar pedagógustól, amikor meghallotta, mennyit keres

oktatás
2022 december 17., 07:51
comments 7

A DW Magyar egy lisszaboni magyar édesanyával és két olyan magyar pedagógussal interjúzott, akik Portugáliában is dolgoztak, így belülről is ismerik az ottani közoktatást. A portugál iskolarendszert sokan emlegetik példaként a magyar oktatás reformjához, mivel az ottani közoktatás hasonló problémákkal küzdött a reformok előtt, mint a magyar most.

A DW Magyar stábja néhány hete egy portugál iskolában is forgatott, és számos nézői levelet kaptak ott élő magyaroktól. Végül hárman egyeztek bele, hogy interjú formájában is megosszák tapasztalataikat. Elmondták, ők miben látják a portugál közoktatás sikerét, illetve hogy az ottani iskolareform mely elemei látják alkalmazhatónak a magyar oktatási rendszerre.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.