MOK: A kormány tervezett rendeletei rombolnák az egészségügyet

Egészségügy
2022 december 20., 07:02
comments 2

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) választ ígér a kormány legújabb, egészségügyet érintő rendelettervezeteire.

Az egyik szerint a kizárólag magánpraxisban dolgozó orvosok is kénytelenek lennének havi 20 órát dolgozni valamilyen állami szolgáltatónál. Ez kellene ahhoz, hogy teljesítsék a kötelező továbbképzést. Aki ügyeletre jelentkezne, attól 10 órát várnának el.

Egy másik tervezet a fogorvosok finanszírozását alakítaná át, az aktuális havi forgalmuktól és a munkájuk minőségértékelésétől függne, hogy az adott hónapban mekkora összegből gazdálkodhatnak a praxisok.

A MOK szakértők bevonásával véleményezi a rendelettervezeteket. „Feladatunk elmagyarázni a társadalomnak, hogy ezek a jogszabályok milyen kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét” - írják. A közös fellépés formájáról a február 4-i rendkívüli Országos Küldöttközgyűlésen döntenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.