Rendelet fogja kötelezni a boltosokat, hogy feltankoljanak ársapkás termékekből

étel
2022 december 28., 20:58
comments 71

Rendeletben kötelezi a kormány a boltosokat, hogy bespájzoljanak az ársapkás élelmiszerekből. A szerdai Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kereskedőknek

kétszer annyi ársapkás terméket kell készleten tartania, mint amennyi akkor volt, amikor az árakat befagyasztották. Az intézkedés január 13-tól lép életbe. A boltosoknak eddig is rendelet írta elő, hogy az ársapkás termékekből az adott nap átlagos készletének megfelelő mennyiséget kell tartaniuk, de januártól duplázniuk kell.

Idén novemberben a krumplira és a tojásra rakott ársapkát a kormány - mindkét terméknél már most erősen érezhető az áruhiány - tavaly a liszt, a napraforgóolaj, a sertéshús, a csirkehús, a 2,8 százalékos tej és kristálycukor lett árstopos termék.

Egyes kereskedelmi láncoknál az áruhiánytól tartva kénytelenek voltak korlátozni, mennyit lehet vásárolni az árstopos termékekből, és nem feltétlenül azért, mert azt elkapkodják: az ársapka már önmagában az egyik oka lehet annak, hogy a boltoknak nem éri meg árusítani a terméket, a termelők pedig hoppon maradhatnak. A kormány egyébként nemrég jövő áprilisig hosszabbította meg az árstopos intézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.