Öt drónnal támadták az éjjel Kijevet

külföld
2022 december 30., 10:24

Légóriadót rendeltek el Kijevben az éjjel, miután az orosz hadsereg újbb dróntámadást intézett az ukrán főváros ellen. A helyi polgári-katonai közigazgatás hajnali közleménye szerint az oroszok öt darab iráni Sahíd drónnal támadták Kijevet.

Egy Sahíd-136-os roncsai az ukrán hadsereg 2022. december 15-i sajtótájékoztatóján.
photo_camera Egy Sahíd-136-os roncsai az ukrán hadsereg 2022. december 15-i sajtótájékoztatóján. Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Az iráni Sahíd drónok lényegében távirányítású repülő bombák, vagyis az oroszok lényegében öt kisebb bombával támadtak az éjjel. A helyi illetékesek szerint a légvédelem mind az öt drónt lelőtte, de az egyik a becsapódása után így is részben romba döntött egy kormányzati épületet Holoszijivban. (Via The Guardian 1, 2)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.