Aranybulla: II. András egy zseni, csak éppen mindent elbaszott

„A történet lebilincselő, a szakma kiválóságai vitték filmre, a 21. századi filmigényekhez igazodva. Az előzetesből már láthatják a nézők, hogy a képi világa túlzás nélkül felveszi a versenyt a tömegek által rajongott Trónok harcával.” (Veréb Tamás színész)

Nem volt könnyű dolga Rákay Philipéknek, amikor arra vállalkoztak, hogy 2022-ben, az Aranybulla születésének 800. évfordulóján 1 milliárd forintból készítenek filmsorozatot/mozifilmet II. András uralkodásáról, ugyanis a néhai Árpád-házi király uralkodása nem egy egyértelmű hőstörténet (ahogy azt az Origo két évvel ezelőtti, az A magyar király, aki ajándékokkal próbált híveket toborozni magának című cikke is mutatja).

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt