Aranybulla: II. András egy zseni, csak éppen mindent elbaszott

a hetedik művészet
2022 december 31., 16:30
comments 59

„A történet lebilincselő, a szakma kiválóságai vitték filmre, a 21. századi filmigényekhez igazodva. Az előzetesből már láthatják a nézők, hogy a képi világa túlzás nélkül felveszi a versenyt a tömegek által rajongott Trónok harcával.” (Veréb Tamás színész)

Nem volt könnyű dolga Rákay Philipéknek, amikor arra vállalkoztak, hogy 2022-ben, az Aranybulla születésének 800. évfordulóján 1 milliárd forintból készítenek filmsorozatot/mozifilmet II. András uralkodásáról, ugyanis a néhai Árpád-házi király uralkodása nem egy egyértelmű hőstörténet (ahogy azt az Origo két évvel ezelőtti, az A magyar király, aki ajándékokkal próbált híveket toborozni magának című cikke is mutatja).

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.