Az oroszoknak 2023-ban már a Marson kellene lenniük, ehelyett beleragadtak a bahmuti sárba

külföld
2023 január 02., 18:53
comments 9

Az elmúlt száz évben számos regényíró, tudós, újságíró fantáziáját megmozgatta, milyen lesz a világ 2023-ban. Írásunk első felében a fikciókat vesszük sorra a feketék forradalmával, világpusztulással. A másodikban a nem kevésbé szórakoztató konkrét jóslatokat nézzük meg.

A förtelmes fekete törpe

2023-ban az afrikai kontinens fekete lakossága fellázad a fehérek ellen, Afrika az afrikaiaké! - mondják. A forradalom vezére egy förtelmes fekete törpe, aki egy úszó szigeten lakik, ahová csak repülőautón lehet eljutni. A fekete törpe orvosokat, tudósokat, híres mérnököket rabol el, akik természetesen mind fehérek, hogy rabszolgaként dolgozzanak neki. A forradalom megbukik, a fehérek győznek.

A fikció születése: Nino Salvaneschi olasz regényíró 1924-ben írta meg Az 2023-as felkelés című művét. Magyarul sajnos nem olvasható, az egyébként termékeny szerzőnek egyetlen könyve, Az éjszaka virágai jelent meg magyarul, valószínűleg azért, mert főhősét Antal bárónak hívják.

Bejöhet-e? Az afrikaiak valóban fellázadtak az európai gyarmatosítók ellen, de ez a folyamat már hatvan-hetven évvel ezelőtt lezajlott - förtelmes fekete törpe és úszó sziget nélkül -, vagyis a regény részben a jövőbe látott. Azzal viszont még Salvaneschi sem számolt, hogy egyszer majd afrikai bevándorlók milliói indulnak egy jobb élet reményében Európába.

Diktatórikus Demokráciák vs. Demokratikus diktatúrák

2023-ban Doktor R. G. Kapa felfedezte az Örök Élet Tablettáját. Akkoriban a világ két részre oszlott, voltak a Diktatórikus Demokráciák és a Demokratikus Diktatúrák. Az egyik szerint a demokrácia, a másik szerint a diktatúra üres szó, ha nem párosul egy kis diktatúrával/demokráciával. A két tábor között megindul a harc Doktor R. G. Kapa találmányáért, az Örök Élet Tablettájáért, amivel párhuzamosan hatalmas fegyverkezésbe is kezdtek, hogy mielőbb lenyomják a másikat. Hiába lett örök élet a Földön, a megnövekedett hadi kiadások miatt az élet nyomorúságos volt, de szerencsére mindkét oldal egyszerre indította el hidrogénbombáit, és végül, dacára az Örök Élet Tablettájának, megsemmisült a bolygónk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.