Irodalmi klasszikusként és szerelmi történetként emlegeti a köztévé az Aranybullát

Média
2023 január 02., 12:10

„Sikert aratott az idei év legnagyobb filmes dobása, az Aranybulla” - adta hírül a közmédia, és interjút is készítettek a sorozatról december 31-én Pető Zoltánnal, az MTVA program főigazgatójával.

A beszélgetést úgy vezették fel - mint arra az Átrium Színház felhívta a figyelmet -, hogy „az irodalmi klasszikus ezúttal modernebb köntösben, de korhű, részletgazdag látványvilággal és nagyszerű alakításokkal mutatta be a fordulatos szerelmi történetet”.

Az Aranybulláról eddig leginkább a történelemórán volt szó mint a függőpecséttel ellátott királyi okiratok leghíresebbje, amit II. András 1222.-ben adott ki, és elég hosszú ideig hatással volt a magyar jogrendszerre.

De ha a köztévé ezt állítja, érdemes elolvasni alaposabban, hátha irodalmi klasszikusként is működik, és eddig elkerülte a felületes olvasó figyelmét a benne lévő szerelmi szál.

A felvezetés megfogalmazása ugyanakkor akár úgy is értelmezhető, hogy máris irodalmi klasszikus a pár napja bemutatott sorozat. Rákay Philipék egymilliárdos produkciójára sok mindent lehet mondani, ezt azért pont nem.

link Forrás

(via hvg)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.