Irodalmi klasszikusként és szerelmi történetként emlegeti a köztévé az Aranybullát

Média
január 2., 12:10
comments 32

„Sikert aratott az idei év legnagyobb filmes dobása, az Aranybulla” - adta hírül a közmédia, és interjút is készítettek a sorozatról december 31-én Pető Zoltánnal, az MTVA program főigazgatójával.

A beszélgetést úgy vezették fel - mint arra az Átrium Színház felhívta a figyelmet -, hogy „az irodalmi klasszikus ezúttal modernebb köntösben, de korhű, részletgazdag látványvilággal és nagyszerű alakításokkal mutatta be a fordulatos szerelmi történetet”.

Az Aranybulláról eddig leginkább a történelemórán volt szó mint a függőpecséttel ellátott királyi okiratok leghíresebbje, amit II. András 1222.-ben adott ki, és elég hosszú ideig hatással volt a magyar jogrendszerre.

De ha a köztévé ezt állítja, érdemes elolvasni alaposabban, hátha irodalmi klasszikusként is működik, és eddig elkerülte a felületes olvasó figyelmét a benne lévő szerelmi szál.

A felvezetés megfogalmazása ugyanakkor akár úgy is értelmezhető, hogy máris irodalmi klasszikus a pár napja bemutatott sorozat. Rákay Philipék egymilliárdos produkciójára sok mindent lehet mondani, ezt azért pont nem.

(via hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt