Rétvári azt ígéri, hogy három év alatt 777 ezer forintra nő a pedagógusok átlagfizetése

oktatás
2023 január 02., 12:28
comments 34

Pintér Sándor helyettese úgy emlékszik vissza a 2022-es évre, hogy „minden idők legszélesebb” konzultációját folytatták le oktatásügyben. Az oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy a pedagógusokat a nyár és az ősz folyamán kérdezték, ekkor 24, illetve 33 ezren küldték vissza válaszukat, télen pedig csaknem 130 ezer szülő válaszolt az iskolával kapcsolatos kérdéssorra. Decemberben négyszáz pedagógussal és iskolaigazgatóval személyesen is egyeztettek, mindeközben folyamatosak voltak a tárgylások mind a köznevelési kerekasztal, mind a sztrájkbizottság ülésein. Az országos tüntetéseket már nem említette.

A béremelésről az államtitkár azt mondta, hogy ha fel tudják használni az európai uniós és hazai forrásokat,

  • akkor 2023-ban nem 10, hanem 21 százalékos lesz a pedagógusbér-emelés,
  • 2024-ben nem 10 hanem 25,
  • 2025-ben pedig egy 29 százalékos béremelés valósulhat meg.

Ezzel szerinte elérhető, hogy három év alatt 75 százalékos béremeléssel egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint legyen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.