Torok- és mellrákkal diagnosztizálták Martina Navratilova teniszezőt

sport
2023 január 02., 16:45

Korai stádiumú torok- és mellrákot diagnosztizáltak Martina Navratilova teniszezőnél, írja az MTI. Navratilova jelenleg hatvanhat éves, pályafutása alatt ötvenkilenc Grand Slam-tornát nyert meg. Állítólag jó esélyei vannak a gyógyulásra.

"Ez a dupla csapás komoly, de szerencsére még kezelhető, így bízom a kedvező kimenetelben. Nehéz lesz, de teljes erőmmel harcolni fogok",fogalmazott közleményében a teniszlegenda, aki egyúttal lemondta tévés szakkommentátori munkáját is a január 16-án kezdődő ausztrál bajnokságon.

Martina Navratilova a 2016-os wimbledoni teniszbajnokságon.
photo_camera Martina Navratilova a 2016-os wimbledoni teniszbajnokságon. Fotó: LINDSEY PARNABY/Anadolu Agency

Az MTI szerint az egykori játékos a novemberi Forth Worth-i WTA-tornán érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel a duzzanat nem szűnt meg, orvoshoz ment, ahol kimutatták: egyes stádiumú torokrákja van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellében is. A közlés szerint mindkét daganatot korai stádiumban észlelték, a csehszlovák születésű teniszező kezelése még januárban elkezdődik.

Navratilova egyébként 2010-ben már átesett mellrákkezelésen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.