Minden idők egyik legrosszabb magyar filmje az Aranybulla a maga 1,2-es IMDb-átlagával

FILM
2023 január 03., 16:02
comments 25

Minden idők legrosszabb magyar filmjei közé került a Rákay Philip neve alatt jegyzett Aranybulla az IMDb-n, vette észre a hvg.hu, ráadásul olyan közmegvetés sújtotta próbálkozásokat is alulmúlt átlagpontszámban, mint a Kis Vuk vagy az Álom.net.

Az Internet Movie Database adatbázis az egyik legfontosabb filmgyűjtő oldal, ahol alapvető infók és érdekességek mellett a felhasználók értékelhetik is az alkotásokat. Így 2100 szavazat után

a maximális tíz pontból 1,2-es átlagon áll egyelőre a karácsonykor debütált Aranybulla sorozat.

„Komoly fegyvertény, hogy II. András épségben haza tudta vezetni keresztes lovagjait, s a több ezer kilométeres út során gondoskodni tudott katonái ellátásáról is.”
photo_camera „Komoly fegyvertény, hogy II. András épségben haza tudta vezetni keresztes lovagjait, s a több ezer kilométeres út során gondoskodni tudott katonái ellátásáról is” Fotó: Aranybulla – A megszentelt föld, MTVA

A film az oklevél születésének 800. évfordulójára készült – 1 milliárd forintból –, és egyesek szerint a Trónok harcával is simán felveszi a versenyt, míg a köztévé irodalmi klasszikusként és szerelmi történetként hivatkozik rá. A sorozatról Haszán Zoltán és Herczeg Márk írt hosszabban a 444-en.

Felmerülhet az emberben, írja a hvg.hu, hogy „az Aranybullát csak a népharag bünteti”, de az az igazság, hogy a sorozatnál még az Elkúrtuk című Gyurcsány-film is többet kapott 3 tizeddel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.