Szűk családi körben temették el Pelét, előtte 230 ezer ember kísérte a sírjához

foci
2023 január 03., 21:14

Eltemették a múlt csütörtökön vastagbélrákban elhunyt brazil focilegendát, Pelét Sao Paulóban. A huszonnégy órás szertartás a focista „bölcsőjének” számító Urbano Caldeira stadionban kezdődött, innen közel 230 ezer fős tömeg kísérte a koporsóját a Memorial Necrópole Ecumênica temetőbe, ahol már szűk családi körben temették el, írja a CNN. A szertartáson részt vett Pelé 100 éves édesanyja is.

photo_camera Érkezik Pelé koporsója Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP
A játékost az Urbano Caldeira stadionban ravatalozták fel
photo_camera A játékost az Urbano Caldeira stadionban ravatalozták fel Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP

Hétfőn is több ezer szurkoló gyűlt össze az Urbano Caldeirában a 82 évesen elhunyt legenda gyászszertartásán. Koporsóját a pálya közepén helyezték el, voltak, akik egész éjjel sorban álltak, hogy láthassák.

Jair Bolsonaro volt brazil elnök, aki múlt vasárnap távozott hivatalából, háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a háromszoros világbajnok focista tiszteletére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.