Harry herceg egy látón keresztül beszélt Diana hercegnővel és Vilmos ajánlására húzott nácijelmezt

bulvár
2023 január 05., 16:37
comments 12

A brit királyi családtól közel három éve függetlenedett Harry herceg önéletrajzi könyve jövő héten fog megjelenni, a Guardian és más külföldi lapok viszont már most szivárogtattak az agyonhájpolt „Tartalék”-ból („Spare”) néhány részletet. Vilmos és Harry konyhai verekedése után most éppen azt, hogy botrányos címlapfotója előtt testvére és Katalin hercegné beszélték rá, hogy öltözzön nácinak. Na meg azt, hogy anyja, Diana hercegné halála után Harry egy médiumtól kért segítséget, hogy kommunikálhasson vele.

Diana hercegnő házassága első éveiben, Harry herceggel az ölében. 1993-as vallomása szerint már a kapcsolatuk elején se voltak igazán szerelmesek egymásba Károllyal.
photo_camera Diana hercegnő házassága első éveiben, Harry herceggel az ölében. Fotó: THE DUKE OF CAMBRIDGE AND PRINCE/AFP

Diana autóbalesetben halt meg Párizsban 1997-ben, amikor Harry 12 éves volt. A könyvben a fiatalabbik herceg azt írja, egy látón keresztül anyja azt üzente neki, hogy azt az életet éli, amelyet ő akart neki, és amilyet ő nem tudott. A Guardian szerint a könyvben Harry leírja, hogy

többször átautózott azon a párizsi alagúton, ahol Diana balesetet szenvedett, hogy megértse, mi történt,és barátok ajánlották neki a médiumot, akin keresztül kapcsolatba tudott lépni halott anyjával - bár rendszeresen ivott és drogozott, amikor ezekre az alkalmakra sor került. A Bloomberg pedig arról számol be, hogy Harry szerint testvére, Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné buzdították arra, hogy

öltözzön nácinak, és „üvöltöttek a nevetéstől”, amikor meglátták őt nácijelmezben.Az akkor húszéves Harryről 2005-ben a The Sun magazin címlapján jelent meg horogkeresztes karszalagos fotó, ami egy „gyarmatosítók és bennszülöttek” bulin készült - erről a herceg netflixes dokumentumfilmjében „élete egyik legnagyobb hibájaként” beszél. Ugyanezen a bulin Vilmos oroszlánjelmezben vett részt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.