Megint Száraz István cége nyerte a jegybank kommunikációs tenderét

PÉNZ
2023 január 05., 14:47
comments 6

Száraz István cége, a Frank Digital Kft. nyerte a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank 3,3 milliárd forintos kommunikációs megatenderét, írja az RTL.hu, így továbbra is ők látják el a jegybank kommunikációs feladatait. Száraz - aki közeli barátja a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak - már évek óta befutó az intézmény kommunikációs pályázatain,

az elmúlt négy évben sorra ő nyeri ugyanezt a tendert. A hivatalos összegző szerint a közbeszerzésen egy másik cég, az Ördögh László és Drozsnyik Dávid tulajdonában lévő Graphasel Design Studio Kft. is indult, de az ajánlatuk már a startvonalnál elbukott.

Szárazék mostantól minimum újabb egy évig látják el az MNB kommunikációs feladatait - az indoklás szerint azért, mert jól ráéreztek a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára - de ha a keretösszeget nem merítik ki, a szerződés legfeljebb 2024. december 31-ig meghosszabbítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.