Beperelte Trumpot a Capitoliumnál szívrohamban meghalt rendőr özvegye

külföld
2023 január 06., 17:31
comments 2

Több millió dollárt követel Donald Trumptól és a Capitolium ostromának két résztvevőjétől Sandra Garza, akinek párja 2020 januárjában rendőrként védte a törvényhozás épületét, írja a Guardian.

Brian Sicknicket az ostromlók leütötték egy poroltóval, de a kezdeti gyanúval ellentétben végül nem emiatt, hanem szívrohamban halt meg.

Özvegye a két támadón kívül a volt elnököt is beperelte, mivel szerinte az ő „hazugságkampánya és lázítása” vezetett az ostromhoz, és jelentősen befolyásolta Sicknick egészségi állapotát is. Az orvosszakértői vizsgálat szintén hangsúlyozta, hogy bár Sicknick halálát közvetlenül szívroham okozta, a január 6-i események is fontos szerepet játszottak ebben.

Garza az ostrom második évfordulója előtt egy nappal nyújtotta be a keresetét a bíróságon. Arra hivatkozik, hogy az elmúlt két évben kiderült: az ostrom számos résztvevője úgy értelmezte, Trump közvetlen utasítást adott a Capitolium megtámadására. Órákkal az ostrom előtt a leváltott elnök arra biztatta híveit, harcoljanak a végsőkig a választási eredmény megsemmisítéséért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.