Bezárják a világ legjobb éttermét, a dán Nomát

étel
január 09., 11:44
comments 3

Két évtized után bezár a világ legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillagos dán étterem, a Noma, írja a New York Times. Az étterem séfje, René Redzepi a lapnak azt mondta,

a fine dining - és az intenzív munkahelyi kultúra, ami vele jár - a jelenlegi formában „fenntarthatatlan”, ezért 2024 végéig befejezik az éttermi működést, a Nomában új ételek és termékek fejlesztését végzik majd. Pop-up rendezvényeik továbbra is lesznek, saját bevallása szerint Redzepi pedig inkább kreatív igazgató lesz, mint séf.

A Noma specialitása, hogy az étlapon igyekeznek mindent felhasználni, ami a szűk környezetükben van és ehető, legyen az megszokott vagy akár ismeretlen alapanyag. A Nomában magyarok is dolgoznak, akik a Telexnek meséltek is arról, hogy milyen a világ legjobb étterme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.