Lázár János szerint az a cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson otthonából a munkahelyére

közlekedés
január 12., 10:39
comments 29

Magyarországon kiemelt fontosságú feladat az állami és önkormányzati kezelésben lévő utak felújítása, korszerűsítése - mondta el csütörtökön az MTI tudósítása szerint a Vas vármegyei Celldömölkön Lázár János építési és közlekedési miniszter, miután megtekintette a városon áthaladó Celldömölkről Jánosházára vezető felújított főút 4,4 kilométeres szakaszát.

Lázár János úgy fogalmazott: a Magyar Közút által kezelt a szaktárca által felügyelt 32 ezer kilométernyi magyarországi közúthálózat felújításával lemaradásban vannak, ezért szavai szerint rengeteg a tennivaló.

Majd az MTI tudósítása szerint hozzátette:

„hazánkban naponta 4 millió ember ingázik tömegközlekedéssel és egyénileg az otthona és a munkahelye, vagy lakóhelye és a járási központok között. Az a cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson az úti céljához, ezért kell fejleszteni főleg vidéken a közlekedést.”

Sajnos a tudósításból nem derült ki, hogy ezt pontosan hogyan értette a miniszter, de izgalmas lehetőségeket vet fel a helyiérdekű szuperszonikus közlekedési eszközök megjelenésével kapcsolatban!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.