Mintha csak fél órára hagyták volna ott a konyhát a lebombázott dnyiprói társasházban

háború
2023 január 16., 21:10

Élénksárga csempe, mosogatásra váró edények, egy tál alma az asztalon - mintha csak fél órára hagyta volna ott a család azt a dnyiprói társasházi konyhát, amelynek képe hétfőn bejárta az internetet. A fotó állítólag egy ismert ukrán bokszedző, Mikhajlo Korenovszkij lakásáról készült, aki szombaton halt meg, miután az orosz hadsereg rakétatámadást mért egy kilencemeletes lakóházra a kelet-ukrajnai Dnyipróban.

photo_camera Fotó: YAN DOBRONOSOV / BBC

A támadásban egyes források szerint legalább harminc, mások szerint legalább negyven ember halt meg. A kilencemeletes épület romjai alatt további harminc-negyven ember ragadhatott, de a hideg miatt kevés rá az esély, hogy életben maradnak, közölte a város polgármestere. Ezen a fotón ott van minden, ami maga a háború:

egy hangulatos konyha, amiben emberek ettek, beszélgettek és együtt lehettek; a hétköznapi otthonosság találkozik a hirtelen és teljes pusztítással.Egy Twitteren terjedő felvétel szerint ugyanebben a konyhában nem sokkal korábban szülinapot ünnepelt a család, aki a lakásban lakott:

Egy ukrajnai nő pedig ezt írta a képről: „Felújítod a konyhádat. Valószínűleg sok időt töltesz a színek kiválasztásával. Most nagyon tetszik, ahogy a fali csempe árnyalata kiegészíti a sárga szekrényeket. Elég nagy fejtörés volt az egészet összerakni, de olyan szép lett.

Aztán a kib*szott Oroszország rádobja a kib*szott bombáját az otthonodra!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.