Rákay Philip nem bír magával: az Aranybulla sikere után a mohácsi csatáról forgatna filmet

a hetedik művészet
2023 január 16., 15:20
comments 75

„Nekiálltunk a kreatív csapatommal a Mohács írásának” – mondta el Rákay Philip a mohácsi csatáról szóló, készülő filmjéről a köztévé Ez itt a kérdés című műsorának január 12-i adásában, majd hozzátette: „Előre megnyugtatnék minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén.”

Rákay azt mondta:

„A hősiességnek és a magyar kiállásnak egy egészen elképesztő példája Mohács.”

2026-ban lesz 500 éve, hogy II. Lajos magyar király megütközött a török sereggel, katasztrofális vereséget szenvedve, és még a király is meghalt. Ezután három részre bomlott az ország, és Rákay szerint ez emlékeztet a mai „európai és világpolitikai helyzetre”.

Rákay Philip
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Legutóbbi produkciója, az Aranybulla minden idők egyik legrosszabb magyar filmje a maga 1,2-es IMDB-átlagával. A köztévé a sorozatot irodalmi klasszikusként és szerelmi történetként emlegeti. Vígjátéknak mondjuk nem rossz. (via Filmhu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.