Már most biztos, hogy idén is megdől a beruházási rekord – jósolja Szijjártó január 17-én Davosban

idióta rekordok
január 17., 14:04
comments 7

A kormány több 100 milliárd forintnyi újabb beruházást fog tudni bejelenteni a következő időszakban, ami mellett már most biztosra vehető, hogy idén is meg fog dőlni a beruházási rekord Magyarországon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután több nagyvállalat képviselőivel tárgyalt a svájci Davosban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó a Világgazdasági Fórumon (WEF) találkozott a Coca-Cola, a LEGO, az Apollo Tyres, az AstraZeneca, a Dell Technologies és a Greenlabs vezetőivel, majd arról számolt be, hogy ezeknek a cégeknek a döntő többsége rendelkezik valamilyen beruházással Magyarországon, sőt újabbakat tervez. „A LEGO, a Coca-Cola, az Apollo Tyres, az AstraZeneca mind olyan vállalatok, amelyek Magyarországra a termelés vagy a kutatás-fejlesztés szempontjából globális vagy európai központként számítanak” – mondta.

Szijjártó szerint „a világ legnagyobb vállalatai mind nagy megelégedettséggel beszélnek a magyarországi beruházási körülményekről, kifejezetten értékelik a politikai stabilitást és az alacsony adókat, rendkívül elismerően beszélnek a magyar munkaerőről, annak lojalitásáról és képzettségéről”.

Szijjártó Péter leszáll a kormánygépről 2020. október 7-én.
photo_camera Szijjártó Péter leszáll a kormánygépről 2020. október 7-én. Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A jelek szerint a kormányból nem csak Orbán Viktor tud fickósabb, macsósabb lenni. Persze attól még lehet, hogy jól látja előre a következő közel 350 napot a miniszter, de azért érdemes észben tartani, hogy a Világbank is globális recessziótól tart idén: az előrejelzésük szerint nem sok további válságot bír el a világgazdaság, és a kisebb, feltörekvő országok különösen sérülékenyek lehetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.