Szexuális zaklatás miatt nyomoznak a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke ellen

külföld
2023 január 17., 15:15
comments 1

Nyomozást indítottak Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség 81 éves elnöke ellen, miután a sajtóban szexuális zaklatással vádolta egy női játékosügynök, Sonia Souid, írja a Le Monde.

Souid elmondása szerint a női futballban végzett munkája miatt került kapcsolatba a szövetségi elnökkel. Az egyik megbeszélést Le Graët lakására szervezték, ahol a tervek szerint egy másik női futballvezető is megjelent volna. Ehhez képest Souid volt az egyetlen vendég, és amikor megérkezett, két pezsgőspohár várta.

Souid azt mondta, Le Graët világossá tette, hogy ha segítséget vár tőle, le kell feküdnie vele. Ezenkívül minden találkozásukkor az volt a benyomása, hogy az elnököt semmi más nem érdekli, csak a két melle és a feneke, mondta.

Le Graët tagadja a vádakat, és a sportminiszter, Amélie Oudéa-Castera politikai nyomásgyakorlásáról ír közleményében. A miniszter bátornak nevezte Souid kiállását.

A szövetségi elnököt néhány napja függesztették fel tisztségéből, miután becsmérlő megjegyzéseket tett Zinedine Zidane-ra, a francia focilegendára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.