A NAV szerint rendben van, hogy Felcsúton az ifjúsági szállóra szánt támogatásból hotel lett

POLITIKA
2023 január 18., 08:49
comments 15

Ifjúsági szálláshelynek tervezték, felnőtt hotel lett belőle, írtuk tavaly év végén Felcsút legújabb büszkeségéről. Az építkezést a mintegy 11 milliárd forintos tao-támogatásból finanszírozták. Ez az a finanszírozási forma, amikor az állam lemond róla, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, most már csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait. A tao-pénzt elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, Felcsúton ezzel szemben egy, a nagyközönség számára is nyitott hotelt adtak át. A visszásnak tűnő pénzfelhasználás miatt a DK-s Vadai Ágnes a legfőbb ügyészhez fordult azzal a kérdéssel, hogy

Szabályos volt a tao-pénz felhasználás Felcsúton, ahol ifjúsági sportszálláshely helyett felnőttbarát szállodát építettek?

link Forrás

Polt Péter a képviselő kérdését feljelentésnek vette és továbbította a NAV Bűnügyi Igazgatóságához.

A nyomozóhatóság viszont bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a feljelentést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.