Bekiabálások közepette zajlik a közmeghallgatás a debreceni akkugyár ügyében

gazdaság
2023 január 20., 09:52

Ismét nagy lakossági felháborodás és bekiabálások közepette zajlik Debrecenben a közmeghallgatás a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) által a város mellé tervezett akkumulátorgyár ügyében.

A Debreciner élőben közvetíti az eseményt:

2022 augusztusában jelentette be Magyar Levente, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára, hogy „Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, ahol a CATL, a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét mintegy 3 ezer milliárd forint értékben”. Az akkori bejelentés szerint a 221 hektáron elterülő gyárban, ami európai autógyártóknak fog akkumulátorcellákat és modulokat szállítani, kilencezer új munkahely lesz.

A debreceni civilek azóta tiltakoznak a gyár megépülése ellen, és tiltakoztak a január 9-i lakossági fórumon is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.