93. születésnapján megházasodott Buzz Aldrin, a második ember, aki valaha a Holdra lépett

ÉLET
január 21., 13:36
comments 12

Buzz Aldrin 93. születésnapján, aminek alkalmából A Repülés Élő Legendái közé is beiktattják, egy szűk körben tartott ceremónia keretében megházasodott régi szerelmével, a 63 éves Dr. Anca Faurral. Az örömhírt az ifjú pár kevésbé ifjú, de annál híresebb, a Holdat megjárt kevesek közül is másodikként a Holdra lépő Aldrin jelentette be a Twitteren.

"Olyan izgatottak vagyunk, mint a megszökő kamaszok" - írta Aldrin.

Aldrin két fényképet is megosztott a mennyegzőről, amin az ara gyöngyökkel díszített fátyolruhát, Aldrin pedig a kitüntetéseivel és a légierő fegyvernemi jelzésével díszített öltönyt visel.

Aldrin 1969-ben Neil Armstron és Michael Collins társaságában vett részt az Apollo 11 küldetésben, melynek részeként Armstrong, az első ember után másodikként ő maga is a Holdra léphetett - Collins a Hold körüli pályán keringő egységet irányította, így ő kimaradt ebből az élményből. Az Apollo 11 személyzetéből már csak Aldrin él.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt