„A Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére”

Budapest
január 21., 11:57
comments 13

„A Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére, még akkor sem, ha azzal az agglomerációból ingázó tíz- és százezrek életét könnyíthetnék meg” - állapította meg Facebook-bejegyzésében Balogh Samu főpolgármester-helyettes. A Budapesti Fejlesztési Központ egykori dolgozójával készített 444-es interjúra reagálva arról ír, hogy

„bár kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy a BFK fügefalevél a kormány önkormányzatokkal szembeni politikáján, sokakban kitartóan élt a hit, hogy a szakmailag egyébként sokszor kiváló projektek mögött valódi politikai szándék állt. A Nyugati felújítására kapott közvetlen uniós források visszautalásával világossá vált, hogy ez nincs így.”

Balogh szerint egy nagyobb a veszélye annak, hogy sok más, hasonlóan fontos projekt is erre a sorsra jut. „Mi lesz a HÉV-vonalak fejlesztésével, a Műegyetem rakparti fonódó villamossal, a Városliget autómentesítésével vagy a Városmajor megújításával?” - kérdezi.

Bár az elmúlt hónapokban szétverték a Budapesttel foglalkozó kormányzati háttérintézményeket, mostanra egyre többen csatlakoztak a fővárosi cégekhez azon szakemberek közül, akik továbbra is Budapest fejlesztésén szeretnének dolgozni

- zárja posztját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt