„A Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére”

Budapest
2023 január 21., 11:57
comments 12

„A Nyugati pályaudvar felújításának lefújásával világossá vált, hogy a kormánynak nincs valódi szándéka Budapest fejlesztésére, még akkor sem, ha azzal az agglomerációból ingázó tíz- és százezrek életét könnyíthetnék meg” - állapította meg Facebook-bejegyzésében Balogh Samu főpolgármester-helyettes. A Budapesti Fejlesztési Központ egykori dolgozójával készített 444-es interjúra reagálva arról ír, hogy

„bár kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy a BFK fügefalevél a kormány önkormányzatokkal szembeni politikáján, sokakban kitartóan élt a hit, hogy a szakmailag egyébként sokszor kiváló projektek mögött valódi politikai szándék állt. A Nyugati felújítására kapott közvetlen uniós források visszautalásával világossá vált, hogy ez nincs így.”

Balogh szerint egy nagyobb a veszélye annak, hogy sok más, hasonlóan fontos projekt is erre a sorsra jut. „Mi lesz a HÉV-vonalak fejlesztésével, a Műegyetem rakparti fonódó villamossal, a Városliget autómentesítésével vagy a Városmajor megújításával?” - kérdezi.

Bár az elmúlt hónapokban szétverték a Budapesttel foglalkozó kormányzati háttérintézményeket, mostanra egyre többen csatlakoztak a fővárosi cégekhez azon szakemberek közül, akik továbbra is Budapest fejlesztésén szeretnének dolgozni

- zárja posztját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.