Mit tudnak ezek a német tankok, hogy ekkora a perpatvar körülöttük?

háború
január 23., 14:50
comments 25

A hét egyik fontos kérdése az Ukrajnában zajló háború kapcsán, hogy megindulhat-e a német Leopard 2-es tankok szállítása Lengyelországból Ukrajnába. A lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy benyújtják a szállításra vonatkozó kérelmet, miután Annalena Baerbock német külügyminiszter egy hétvégi interjúban azt mondta, Németország nem fogja megakadályozni a harckocsik átadását az ukrán félnek. A Leopard 2-es tankok szállításának ügye már hónapok óta húzódik, a végső döntést Olaf Scholz német kancellárnak kell kimondania, akire már a uniós vezető politikusok is hatást próbálnak gyakorolni, hogy adja áldását a szállítmányokra. De miért olyan fontosak ezek a tankok? És mit tudnak? Ennek járt utána a DW.

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt