Putyin egyik propagandistája „náci szemétládáknak” nevezte a németeket, amiért tankokat küldenek Ukrajnának

háború
2023 január 26., 11:31

Olaf Scholz német kancellár megerősítette, hogy Németország 14 Leopard 2 típusú tankot Ukrajnába, mire Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov tévés a műsorában „náci szemétládáknak” nevezte a német vezetőket.

„Itt az ideje, hogy világos, határozott üzenetet küldjünk, miszerint Németországot a konfliktus egyik résztvevőjének tekintjük, és hogy az Ukrajnába küldött német tankok ahhoz vezetnek, hogy Németország területét, az ottani katonai bázisokat célpontnak tekintjük” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte „a NATO ilyen ravasz módon akar harcolni, miközben úgy csinál, mintha nem harcolna”.

link Forrás

Szolovjov, aki korábban már követelte a katonák halálbüntetését, a német védelmi minisztert „kreténnek” nevezte, aki „oda vezette Németországot, hogy az a közvetlen pusztítás zónája legyen”.

„Mi vagyunk az agresszor? Nyolc éven keresztül ti szarháziak tápláltátok a náci ukrán rezsimet. Nyolc éven keresztül gyilkoltátok a donbásziakat. (...) Európai farizeusok, názi szemétládák” – mondta Szolovjov, aki sürgette Oroszországot, hogy hajtosn végre csapásokat Németország ellen, hogy a németek tudják, „milyen új náci vezetőket juttattak hatalomra”. (Yahoo)