Dnyipro polgármestere hosszan és szenvedélyesen küldte el a francba a "ribancpofa" Orbánt és a kormányát

háború
január 28., 11:57
comments 67

Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere Telegramon reagált Orbán Viktor nyilatkozatára, melyben senkiföldjének nevezte Ukrajnát. Nem fogta vissza magát.

„Orbánnak. Oroszul. Politikai korrektség nélkül. Először is, ribancpofa, »senkiföldje«, nem a hazánk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálon túlról jöttünk. Másrészt különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt a történelmi bestiális tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek és az a folyamatos vágyatok, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tett titeket. Negyedszer, micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alatt ülve menj neki mindenkinek. Kifelé az ernyő alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, rohadékok” - írta Filatov.

„Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem a söpredék, ami hatalmon van” - tette hozzá Dnyipro polgármestere.

A Reuters hírügynökség korábban szombaton arról számolt be, hogy Orbán szavai miatt behívatták a magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba. Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő szerint Orbán kijelentései teljességgel elfogadhatatlanok, és tovább rombolják a magyar–ukrán kapcsolatokat.

(via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.