Szórólapokkal oltja a tüzet a debreceni városvezetés

belföld
2023 január 30., 15:18

Olvasónk, Laci jelezte, hogy az alábbi szórólapok kerültek a debreceni postaládákba, ezekkel „teszi tisztába” a lakosságot a debreceni önkormányzat az akkumlátorgyárral kapcsolatban.

Szórólap Debrecenben.
photo_camera Szórólap Debrecenben. Fotó: Olvasónk

Ezzel párhuzamosan ugyanennek az olvasónknak az alábbi hirdetést dobta fel a Facebook:

photo_camera Fotó: Olvasónk

A szórólapoknál viszonylag világos a háttér: jelzik is rajtuk, hogy azokat az önkormányzat adta ki. A közösségi médiás közvélemény-kutatás annál érdekesebb, mert a 21 Kutatóközpont neve szerepel rajta, amely az ellenzéki politika számára szokott tanulmányokat készíteni. Ők voltak azok, akik – mint később kiderült, helyesen – óriási Fidesz fölényt mértek a 22-es országgyűlési választásokon.

Debrecen napok óta szerepel a hírekben, néha viharos lakossági fórum miatt, néha tüntetés miatt, mindennek pedig az az oka, hogy a kínai CATL nevű cég akkumulátorgyárat telepítene a város határába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.