Ezren tüntettek a tervezett akkumulátorgyár ellen Debrecenben

környezetvédelem
2023 január 28., 16:18
comments 12

Szombat délelőtt Mikepércsről indult el egy menet, hogy a kínai CATL debreceni akkumulátorgyára elleni tiltakozzanak, és délutánra, Debrecenbe érve ezressé duzzadt a tömeg, írja a Népszava és a Mérce.

link Forrás

A vonulás során elhaladtak a leendő gyárterület mellett is, Debrecenben érve pedig nem csak a helyiek tiltakoztak, de az ország más részeiről, például a már megépült vagy tervezett hasonló gyárak miatt szintén érintett Gödről, Fótról és Iváncsáról is érkeztek emberek.

A legfontosabb követelés szombaton a népszavazás kiírására vonatkozott. Január közepén botrányosra sikeredett a közmeghallgatás, ahol a környezetük miatt aggódó helyiek igyekeztek volna érdemi válaszokat kapni a fideszes vezetéstől. Már az LMP és a Momentum is kezdeményezett amúgy népszavazást. Arról, hogy a Fidesz számára hogyan okozhat egyre több nehézséget, hogy a rendkívüli környezeti terhelést jelentő akkumulátorgyártásra építenék a magyar gazdaság jövőjét, épp a napokban írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.