Első fokon 1,5 millióra büntették Árpa Attilát a drogügyben

drog
2023 február 06., 14:05
comments 4

Bíróság elé állt Árpa Attila producer a 2021. nyári drogügyben. Két éve többeken rajtaütöttek, és eljárások indultak.

A Fővárosi Főügyészség az 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványozott, közülük háromra próbaidőre felfüggesztve. Utóbbiak között volt Árpa, aki másodfokú vádlottként az ügy kirobbanása óta tagadta a bűnösségét, annyit ismert el, hogy rendszeresen vásárolt és fogyasztott drogot, de csak régebben, és sosem volt terjesztő.

Árpa Attila, producer, rendező, forgatókönyvíró 2021 júliusában
photo_camera Árpa Attila Fotó: Tatár Csilla/Youtube

A bíróság a saját bevallása szerint nárcisztikus szociopata Árpát társtettesként elkövetett kábítószer birtoklásában találta bűnösnek, és 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. A Bors szerint Árpa már az ítélethirdetés előtt azt mondta: „Bármi is hangzik el a bíróságon, az nagy valószínűséggel nem lesz jogerős. Hacsak fel nem ment a bíró, és azt az ügyészség el is fogadja, de a magyar jogrendet ismerve nem ez a bevett szokás. Ha elítélnek, akkor természetesen csalódott leszek, és fellebbezek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.