Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába

belföld
2023 február 09., 09:53

A legfőbb ügyész, Polt Péter feleségét, Polt-Palásthy Mariannát érte a megtiszteltetés, hogy a Szerencsejáték Zrt. igazgatóság tagjaként hozzon döntéseket, írja a 24.hu. A portál azt írja, hogy 2022 óta nagy a kormányzati mozgolódás a cég körül, ahova az utolsó lezárt évben, 2021-ben 701 milliárd forint folyt be a forgalmazott szerencsejátékok után, adózott eredménye pedig 28,3 milliárd forint lett.

Polt Péter beszél.
photo_camera Polt Péter beszél. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Polt-Palásthy egyébiránt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke, továbbá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyetteseként a költségvetési pénzek elköltésének szabályszerűségét is ő felügyeli 2019 óta.

A Rogán Antal alá tartozó Szerencsejáték Zrt. testületekbe több kormányzati szereplő is bekerült, így Guller Zoltán miniszteri biztos, vele egy időben Illés-Puka Zsófia, a Fidesz-frakció korábbi sajtófőnöke, Mager Andrea, az előző kormány nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli minisztere (aki a Magyar Bankholding igazgatóságában is bent ül tavaly szeptember óta). A cég igazgatótanácsában ül Tatár Szabolcs, aki a 2025-ös Oszakai Világkiállítással kapcsolatban lát el miniszteri biztosi feladatokat.

A portál megjegyzi, az álláshalmozók gyakran az államigazgatás keretein kívül is keresik boldogulásukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.