Rekordprofitot ért el a Mol 2022-ben

gazdaság
2023 február 17., 05:36
comments 9

A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1773,9 milliárd forint volt tavaly az előző évi 1071,9 milliárd forint után - közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken. A Mol-csoport nettó eredménye 628,3 milliárd forint volt tavaly az előző évi 526,1 milliárd forinthoz képest, ami történelmi rekord. A rekord azért jöhetett össze, mert a Mol folyamatosan hozzájutott az olcsó orosz olajhoz, miközben termékeinek nagy részét az oroszhoz képest magas világpiaci árakhoz árazta.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

Mint a Portfolio írja, a második és a harmadik negyedév elképesztő rekordjait a Mol a negyedik negyedévben már nem tudta megismételni, de a vállalatcsoport még így sem panaszkodhatott: a tavalyi utolsó negyedévben 438,8 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült tiszta EBITDA-t termelt, ami a harmadik negyedévinél 26 százalékkal alacsonyabb, 2021 utolsó negyedévénél viszont jóval magasabb, hiszen akkor 301,2 milliárd forintot tett ki. A Mol fő piacának számító Kelet-Közép-Európában az ársapkák és különadók EBITDA-t érintő becsült hatása mintegy 1,6 milliárd dollár volt 2022-ben. (MTI, Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.