Tiger Woods bocsánatot kért, mert egy tampont adott a verseny közben Justin Thomasnak

sport
2023 február 18., 08:44
comments 3

A 2021-es autóbalesete miatt hosszú kihagyás után tért vissza Tiger Woods a versenyzéshez. A golfozó teljesítménye sem volt az igazi, de sikerült is botrányt kavarnia, amikor a játék közben egy tampont nyomott Justin Thomas markába.

photo_camera Woods, Thomas és a tampon Fotó: CLIFF HAWKINS/Getty Images via AFP

Thomas és Woods haverok, baráti tréfával is magyarázta a tampont a 47 éves golfozó. Sokan azonban egy rossz szexista gesztust látnak a „poénban”.

A USA Todaynél dolgozó Christine Brennan szerint elég egyértelmű és ostoba üzenet, miszerint úgy játszol, mint egy lány. Ami különösen béna egy lányos apukától, akinek a gyereke egyébként sportoló. (Woods lánya focizik.)

photo_camera Fotó: CLIFF HAWKINS/Getty Images via AFP

A Sky Sports műsorvezetője, Sarah Stirk szerint is kiábrándító volt Woods nőket lealacsonyító „tréfája”.

A BBC golfszakírója, Iain Carter is arról írt, hogy a 47 éves Woods visszatérését elhomályosítja az eset, amit szerinte előre megfontolt és kínosan szexista cselekedetként láthatnak sokan. Különösen úgy, hogy Woods tudhatta, hogy minden mozdulatát kamerák lesik.

A terebélyesedő botrányt látva Woods elnézést kért azoktól, akiket megbántott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.