Sean Penn: A magyar álláspont megegyezik az orosszal, Orbán csak Putyint ismételgeti

háború
2023 február 22., 16:03

„A magyar álláspont megegyezik az orosszal, ezekről már túl sokat is hallottunk Putyin részéről, Orbán csak ezt ismételgeti” - válaszolta Sean Penn a Népszavának, amikor a magyar miniszterelnök egyik kijelentéséről kérdezték.

Sean Penn a Berlinalén, a Superpower bemutatóján
photo_camera Sean Penn a Berlinalén, a Superpower bemutatóján Fotó: GERALD MATZKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Penn új, Zelenszkijről és az ukrajnai háborúról szóló dokumentumfilmje, a Superpower kapcsán adott interjút a lapnak. Szeretné viszont, ha a filmet vetítenék Magyarországon, „sőt, Oroszországban is, mivel életbevágó, hogy egyre több olyan ember legyen ezekben az országokban, akik látják és értik, mi a tét, és miért zajlik a háború most Ukrajnában.”

Penn szerint az igazság az ukránok oldalán áll, és ő ezt akarta bemutatni. A háború vége csak úgy képzelhető el, hogy az ukránok nem veszítenek területet. A színész-rendező beszél arról is, hogy nagy hatással volt rá nemcsak az ukrán katonák, hanem a civilek bátorsága is, és régóta nem érzett már ehhez hasonló hazafiasságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.