Március 20-tól több busz megy majd át a Lánchídon

Budapest
február 26., 13:13

Március 20-tól a jelenleginél több busz közlekedik majd a Lánchídon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Azt írták, csúcsidőszakban a mostanihoz képest óránként átlagosan öttel több jármű közlekedik Buda és Pest között a felújítás alatt álló Lánchídon, így a jelenleginél akár 300 fővel többen kelhetnek át a Dunán. A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás elkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal nő a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.

A Lánchíd madártávlatból 2020. augusztus 31-én.
photo_camera A Lánchíd madártávlatból 2020. augusztus 31-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a most is érvényes menetend szerint indulnak majd – áll a közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.