Titkos vasútvonalakon száguld Putyin páncélvonata

külföld
2023 február 26., 06:02
comments 24

Az orosz Proekt újság helyszíni nyomozással és műholdképek elemzésével eddig ismeretlen vasúti objektumokat fedezett fel, három különböző oroszországi helyszínen. A titkos vasúti vonalak és rejtett állomások Vlagyimir Putyin eljutását segítik vidéki rezidenciáira.

Vasútállomás helikopter-leszállóhellyel

Az egyik titkos állomás Putyin valdaji palotájának közelében van. A Moszkva és Szentpétervár között félúton elhelyezkedő luxusingatlan rendelkezik saját úszómedencével, sárfürdővel és szépségközponttal is. A börtönben lévő Alekszej Navalnij szervezete szerint az ingatlan egyik résztulajdonosa Juri Kovalcsuk milliárdos, akit sokan Putyin személyi bankárának neveznek.

A rezidenciához legközelebb Dolgie Borogyi vasútállomás van, ahol a Proekt riportere fegyveres őröket talált, akik nem is engedték közelebb az objektumhoz. A műholdképek alapján az állomás 2019-ben készülhetett el, és egy helikopter-leszállóhely is tartozik hozzá.

A Proekt beszélt egy egykori mozdonyvezetővel is, aki annak idején a Moszkva-Szentpétervár vasútvonalon dolgozott. A férfi elmondta, hogy a pálya korábban borzasztó állapotban volt, azonban miután megépültek a Putyin palotájához vezető sínek, a pályát egy szakaszon felújították. Viszont csak azon a részén, amelyre az elnök vonatának szüksége volt a közlekedéshez.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.