Bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe a Ferencvárost kiejtő Iváncsát kiejtő Budafok

sport
2023 március 01., 18:33

Egyedüli másodosztályú csapatként ott lesz a labdarúgó Magyar Kupa legjobb négy csapata között a Budafok, miután 2-0-ra megverte a Kisvárdát.

A budafokiak az előző fordulóban azt az Iváncsát ejtették ki, amely hatalmas meglepetésre legyőzte a Ferencvárost a nyolcaddöntőben. Mindkét meccsről írtunk riportot: az iváncsai csodáról és az iváncsai csoda végét jelentő budafoki győzelemről is.

A Budafok játékosa, Nándori Botond ünnepli gólját
photo_camera A Budafok játékosa, Nándori Botond ünnepli gólját Forrás: MTI

A Budafok vezetősége a Kisvárda elleni mérkőzés előtt úgy döntött, hogy a teljes bevételt a szíriai földrengés károsultjainak adományozza.

A másodosztályú csapat a győzelemmel beállította eddigi legjobb Magyar Kupa-eredményét, ugyanis a 2016/17-es idényben is az elődöntőig jutott. A következő meccsüket a Paks–Vasas találkozó győztesével játsszák, míg a másik elődöntőben a Zalaegerszeg vár a Debrecen–Puskás Akadémia győztesére.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.