Újraindul a Szemlélek magazin Hodász Andrással

vallás
2023 március 01., 07:47

Február elején forráshiányra hivatkozva korlátozták a keresztény Szemlélek magazin működését, de most Hodász András és Sáhó Eszter, a szerkesztőség két munkatársa arról adott hírt, hogy a támogatóknak köszönhetően újraindul a portál.

A portál rengeteg támogatást és mikroadományt kapott, ennek köszönheti az újraindulást. A szerkesztőség munkatársai az egy hónapos szünet alatt újragondolták a költségvetésüket és működésüket, kiszámolták, hogy mennyi adományból tud gazdálkodni a Szemlélek.

Sokak kérésére podcastadást is indítanak majd, amiben Hodász András is dolgozni fog. „Nem árulok zsákbamacskát, az elmúlt hetek eseményei ellenére én magam maradok a Szemléleknél” - mondta.

A Szemlélek magazinba írta még Hodász András, hogy kamaszkorában egy katolikus pap molesztálta. Hodász írására az esztergomi érsekség meglehetősen ellenségesen reagált, majd a plébániája kiadott egy hírlevelet arról, hogy nem kíván többé pap lenni, amit aztán visszavontak. Később a Telexnek beszélt hosszabban, és bár a bántalmazás részleteibe nem akart belemenni, a körülményeket ismertette. Mint mondta, bizonyos szempontból tipikus a történet: egy fiatal és népszerű pap sok fiatalt gyűjtött maga köré, és jó ideig nem tűnt fel senkinek, hogy gyanúsan exkluzívak ezek a barátságok. Hónapokig tartott a szexuális zaklatás, aminek úgy lett vége, hogy az elkövetőre „hajnalban rárúgták a rendőrök az ajtót”. (via Telex)