A liverpooli szurkolók visszakapják a pénzüket az UEFA-tól a tavalyi BL-döntős káosz miatt

sport
2023 március 07., 13:55

Az európai labdarúgó-szövetség 19 618 jegy árát fizeti vissza a Liverpool szurkolóinak, kárpótlásként a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő körüli káoszért. Az egyes jegyek ára 70 és 690 euró között mozgott. Az UEFA a teljes összeget utalja el a Liverpoolnak, a klub ezután egyedül intézi a visszatérítést.

A Real Madrid-szurkolók és a semleges drukkerek is jogosultak lesznek visszatérítésre, ha nem tudtak bejutni a stadionba a 21 órás eredeti kezdési időpont előtt, vagy végig a stadionon kívül ragadtak.

A tavalyi BL-döntő körüli káosz okairól mi is írtunk. A Liverpool–Real Madrid meccset késve kezdték el, az akkori magyarázat szerint azért, mert az angolok szurkolók késve érkeztek a helyszínre. A drukkerek többsége azonban a Stade de France stadion körüli szűk utcákban torlódott össze Párizsban, ahol a rendőrök paprikaspray-vel fogadták őket, de néhány helyi rendbontó is beszállt a balhéba.

photo_camera Fotó: THOMAS COEX/AFP

Az UEFA felkért egy független vizsgálóbizottságot, hogy derítse ki, mi vezetett a káoszhoz. Az elkészült jelentés szerint nem a Liverpool szurkolói, de nem is a helyi huligánok voltak a felelősök, hanem az UEFA. Azt írták, a szervezet rosszul mérte fel a helyszínt, nem foglalkozott eleget a biztonsággal, majd megpróbálta a balhét a liverpooli szurkolókkal elvitetni.

(via The Guardian)