Varga Juditék válnak

család
2023 március 07., 19:58
Varga Judit igazságügyi miniszter gyerekei és férje, Magyar Péter társaságában leadja szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson 2022. április 3-án.
photo_camera Varga Judit igazságügyi miniszter gyerekei és férje, Magyar Péter társaságában leadja szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson 2022. április 3-án. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Az igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője a Facebookon jelentette be, hogy Varga Judittal elválnak:

photo_camera Fotó: Magyar Péter/Facebook

Az igazságügyi miniszter múlt csütörtökön még arról beszélt az Egyszülős Központ rendezvényén, hogy az egyszülős családok mellett is ott áll a polgári, konzervatív kormány, ami számára a családok támogatása az anyai ösztönhöz hasonló zsigeri ösztön. „Felidézte azt is, hogy egyszerűbbé vált a tartásdíj megállapítása és behajtása” – írta a Blikk.

A Blikk már két éve arról írt, hogy Vargáék válnak. Varga és férje akkor azt írták, semmilyen, a magánéletüket érintő kérdésre nem kívánnak válaszolni.

Ez azután volt, hogy kiderült, a családnak Balatonhenyén van nyaralója, ami családi háznak épült 10 milliós csokkal. De miután a házaspár Budapesten kapott munkát, nem költöztek a Balaton-felvidékre. Amikor ez kiderült, Varga azt mondta, ha kell, kamatostól fizeti vissza a csokot. Matolcsy György írásbeli kérdésre azt válaszolta, hogy „banktitoknak minősülő adatokról az MNB törvényi felhatalmazás hiányában nem adhat tájékoztatást”.