David Pressman amerikai nagykövet és Anthony Blinken külügyminiszter megbeszélték, hogy hogyan tovább

POLITIKA
2023 március 08., 21:20

David Pressman amerikai nagykövet szerdán személyesen találkozott Anthony Blinken külügyminiszterrel, hogy megvitassák, hogyan tovább.

link Forrás

„Ebben a fontos és kihívásokkal teli időszakban - amikor oly sok minden forog kockán a kulcsfontosságú amerikai-magyar kapcsolatokban - nagyszerű volt megvitatni Blinkennel, hogy hogyan tovább” – írta Pressman a Twitteren.

Pressman magyarországi fogadtatásáról február elején írt cikket a New York Times, ebben azt írták: „az amerikai nagykövetség ellenséges területen találta magát Magyarországon.”

Az amerikai nagykövet megérkezése óta többször is ütközött már a magyar kormánnyal, leginkább az ukrán-orosz háborúban képviselt tartózkodó magatartás és az oroszokkal szembeni megengedő magyar álláspont miatt. Szijjártó Péter már odáig jutott, hogy szerinte teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol Pressman, Orbán Viktor pedig az évértékelőjén viccelődött Pressman nevével. Pedig nem személyes konfliktusról van szó, amit jelez, hogy az amerikai kormány egyik legbefolyásosabb diplomatája, Samantha Power is azt mondta a budapesti látogatásán, hogy aggasztóan alakulnak az amerikai–magyar kapcsolatok.

Kiemelt videóink