Oroszország „külföldi ügynöknek” minősítette a WWF-et és Szergej Gurijevet

háború
2023 március 10., 20:17

Az orosz igazságügyi minisztérium „külföldi ügynöknek” nyilvánította a WWF-et és Szergej Gurijev közgazdászt. A minisztérium szerint Szergej Gurijev különösen negatívan beszélt az orosz fegyveres erők tagjairól, és „külföldi kiadványokon keresztül valótlan információkat terjesztett az Orosz Föderáció állami szervei által hozott döntésekről és folytatott politikáról”. Gurijev tavaly agusztusban egyébként a 444-nek is beszélt a Spin Diktátorok című könyvéről.

link Forrás

Az igazságügyi minisztérium szerint a WWF képviselői „a természet- és környezetvédelem álcája alatt megpróbálták befolyásolni az Orosz Föderáció végrehajtó és törvényhozó hatalmi ágainak döntéseit, és akadályozták az ipari és infrastrukturális projektek megvalósítását”.

A környezetvédő szervezet a Meduzának azt mondta, indokolatlannak tartja a külföldi ügynökké minősítést, és bírósági felülvizsgálatot fog kérni a döntés ellen. A WWF azt is hangsúlyozta, hogy kötelezettségeinek eleget téve továbbra is védi a ritka fajokat és megőrzi Oroszország természetét. (Meduza)