Az Európai Parlament is csatlakozik a magyar homofób törvény ellen benyújtott keresethez

belföld
2023 március 21., 11:53

Eddig öt ország jelezte, hogy csatlakozik a Magyarországgal szemben benyújtott keresethez a gyermekvédelminek csúfolt homofób törvény miatt, most pedig ehhez az Európai Parlament is csatlakozik.

Az Európai Parlamenten kívül eddig Belgium, Hollandia, Írország, Luxemburg és Portugália jelezte, hogy részt vesz az Európai Bizottság oldalán (EB) a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen indított perben. A szakértők szerint nem kizárt, hogy hamarosan többen is fognak csatlakozni, köztük Franciaország és Németország.

Magyarországon 2021-ben fogadták el azt a törvényt, amely a kormány szerint a gyerekek jogait védi, de a valóságban összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a nemváltással. Számos nemzetközi szervezet fellépett az orosz típusú törvény ellen, így az Európai Bírósághoz forduló Európai Bizottság is. Az Európai Bizottság arra kéri az Európai Bíróságot, hogy állapítsa meg: a törvény elfogadásával Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit. (via Népszava)