Nem lesz egészségre káros gyár Győrszentivánban a győri polgármester szerint

belföld
2023 március 21., 20:35

Orvosként és polgármesterként is azt ígéri, hogy nem lesz egészségre káros gyár Győrszentivánban, mondta az RTL Híradónak Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

photo_camera Fotó: Dr. Dézsi Csaba András Facebook

Hétfőn több százan tüntettek Győrben az akkumulátorgyár-építés ellen. A győri közgyűlés tavaly szeptemberben szavazta meg, hogy kisajátíthatnak és ipari területté minősíthetnek 400 hektár szántóföldet Győrszentiván környékén. Ezzel a város legnagyobb ipari fejlesztése indult meg, ahol a gyanú szerint a Volkswagen tervez akkumulátorgyárat építeni. A beruházásról és a tiltakozásokról tavaly szeptemberben készítettünk videót.

A polgármester az RTL-nek azt mondta, hogy nem tart attól, hogy veszélyes üzem költözik a területre. Dézsi szerint a város fejlődése érdekében szükség van az ipari parkra, de azt ígéri, nem lesz egészségre káros gyár a területen.

A Nemzeti Választási Bizottság közben kedden 8 szavazattal elutasította az LMP akkumulátorgyárakról szóló népszavazási kérdését, ami helyi népszavazáshoz kötné az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek létesítését.