Több rendőri ellenőrzést kér a bulinegyedbe Niedelmüller Pintér Sándortól

Budapest
2023 március 31., 19:21

„Levélben fordulok Pintér Sándor belügyminiszterhez annak érdekében, hogy a rendőrség idén sokkal gyakrabban hajtson végre fokozott ellenőrzéseket Erzsébetvárosban” - írja Niedermüller Péter Facebookon.

Az erzsébetvárosi polgármester szerint a bulinegyed túlzsúfolt, zajos, ráadásul a deviáns viselkedés is előfordul. Sérelmezi, hogy mindennek ellenére az egész belvárosban összesen 11-szer tartottak fokozott ellenőrzést a rendőrök. „Azaz összességében még havonta se volt rendőri akció azon a területen, ahol a legtöbb szórakozóhely található, illetve ahol a legtöbb szórakozni vágyó megfordul.”

Niedermüller szerint a biztonság és a rend fenntartása a rendőrség feladata, de az ügy előmozdításához önkormányzati segítséget is felajánlana.

Niedermüller romkocsmák ellen indított hadjáratának egyik gyakori célpontja többek között a Kis Diófa utca sarkán található Kisüzem. A kocsmánál többször is razziáztak már a rendőrök, mert többször is előfordult, hogy a járdán álldogállók „repohárral a kezükben,” „hanyag fesztiválpózba, a külvilágról tudomást sem véve” hangosan beszélgettek. Tavaly decemberben az önkormányzat megvonta a Kisüzem éjféltől reggel hat óráig szóló nyitvatartási engedélyét.