Már augusztusban tudhatták, hogy kifelejtettek egy 500 méteres szakaszt az épülő M6-os autópályából

agybaj
2023 április 01., 06:57

Már tavaly augusztusban tudható volt, hogy jelentős hiba csúszott az épülő M6-os autópálya kivitelezésébe, a tervezéskor kifelejtették azt a 595 méter hosszú szakaszt, ami a már meglévő utat és az új pályát köti össze, írta szombaton Facebook-posztjában a Jobbik helyi politikusa. Schwarcz-Kiefer Patrik, a Régiók Bizottságának jobbikos tagja mellékelt is egy montázst, amin látni, hogy hogyan egészítették ki az eredeti terveket. A hiányzó útszakasz megépítésére kiírt közbeszerzés tavaly októberben jelent csak meg a közbeszerzési értesítőben, a menetrend szerint már győztest kellett volna hirdetni, ez azonban máig sem történt meg.

„Ennek ellenére csak azokat a híreket halljuk azóta is, hogy minden rendben van, kiválóan áll az építkezés. A kérdés azonban adja magát: mennyi késést okozhat ez a baki?”

- tette fel a kérdést Schwarcz-Kiefer.

Pénteken érkezett a hír:: kifelejtették egy szakaszt az M6-os autópálya tervezésekor-építésekor. A melléfogás miatt teljesen új pályázatot kell kiírni a szakasz kivitelezésére, ami miatt tovább csúszhat az M6-os horvát határig tartó építése.

A 20 kilométeres autópályaszakasz Magyarországon kilométereként 4,4 milliárd forintba kerül, ugyanilyen terepviszonyok mellett a horvát határ túloldalán viszont 1,1 milliárd forint kilométerenkénti árból megoldják.