Szili Katalin egy hónap alatt 13,7 millió forintnyi tanáccsal látta el a kormányt

karrier
2023 április 03., 14:35

A KDNP-be frissen belépett MSZP-alapító bruttó 13,7 milliót kap azért a Miniszterelnökségtől, hogy „a határon átnyúló autonómia ügyében” lássa el tanácsokkal a kormányt, írja a közzétett szerződéslista alapján a K-Monitor.

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes, miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én
photo_camera Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes, miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor/MTI/MTVA

Aztán mivel az EU szóvá tette, hogy kormányzati káderekkel tömték tele az egyetemi kuratóriumokat, a Pécsi Egyetem alapítványába beültetett Szili március elején lemondott a miniszterelnöki megbízotti pozíciójáról, majd azonnal elkezdett miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozni.

Szili Katalin 2015 márciusa óta dolgozik a kormánynak. A korrupciókutató szervezet becslése szerint egymilliós havi apanázzsal számolva az egykori csúcsszocialista kereszténydemokratává válása összesen közel 100 millió forint kiadást jelent az adófizetőknek.